Всі погодяться, що вранці не дуже хочеться витрачати час на готування, адже потрібно присвятити по-максимуму часу собі і близьким, а не плиті. У той же час ситний сніданок дає енергію на весь день, бадьорить і просто радує. Ось чому Hyser пропонує навчитися готувати "ледачий" Дерун з начинкою.

Деруни - це традиційне білоруське блюдо з тертої картоплі, проте в різних варіаціях деруни зустрічаються в різних кухнях світу. Будь-яку господиню радує те, що це за своєю суттю це дуже просте блюдо, без вишукувань, але воно просто незрівнянно в своїй простоті.

Продукт:

  • картопля-3 шт;
  • зелень - за смаком;
  • яйце - 1 шт;
  • сіль, спеції - за смаком;
  • масло для смаження.

Отже, для приготування деруна розміром з тарілку, потрібно кілька бульб картоплі в сирому вигляді очистити від шкірки, ретельно вимити і натерти на крупній тертці. До речі, вибирайте такий сорт картоплі, який підходить для смаження.

Далі натерту картоплю потрібно віджати від зайвої рідини. Це можна зробити або просто руками, а можна скористатися ситом. Якщо Вам здається, що вийшла картопляна маса занадто рідка, то можна покласти в неї трохи крохмалю, а ось борошно сипати не варто.

Тим часом беремо пучок будь-якої зелені (петрушка, кріп) і дрібно нарізаємо ножем.

Перекладаємо нарізану зелень в невеликий салатник і додаємо до неї одне яйце, трохи солі і чорний мелений перець - добре все перемішуємо.

Половину картопляної маси потрібно викласти тонким шаром на сковорідку з сильно розігрітим рослинним маслом. Зверху на картоплю викладаємо яйце із зеленню.

Тепер викладаємо кілька шматочків сиру.

Насправді начинку можна використовувати будь-яку на свій смак. Наприклад, щоб Дерун картопляний став ще більш ароматним, можна подмешайть в масу дрібно нарізаний і обсмажений до золотисто-коричневої скоринки сирокопчений бекон. Крім того, використовуються в якості начинки також гриби, бринза або скибочки шинки.

Зверху на сир знову викладається рівномірним шаром картопля.

Тепер сковорідку потрібно накрити кришкою і залишити на середньому вогні приблизно на п'ять хвилин. Через цей час одним спритним рухом великий Дерун перевертається на іншу сторону.

Знову накриваємо кришкою і смажимо ще п'ять хвилин на середньому вогні.

Подавати таке блюдо потрібно обов'язково гарячим. ДО РЕЧІ, білоруси до дерунів подають медовий холодний квас.

Раніше "Hyser" писав про те, що у мережі розповіли, як приготувати ніжні сирники на манці.

Також наш портал повідомляв, як приготувати ситний український борщ без м'яса.

Нагадуємо, що був опублікований рецепт смачних оладок без яєць.