Сьомий день триває оголошена 24 лютого 2022 року президентом Путіним російська "військова спецоперація" на території України. За допомогою авіаударів ворог вже зруйнував те, що український народ наполегливою працею створював кілька десятиліть. І вже цілком очевидно, що на відновлення міст піде не один рік. Правда, у цьому країні збирається допомогти Євросоюз.

Так, стало відомо, що Прем'єр Польщі Матеуш Моравецький просуватиме план відновлення інфраструктури, знищених шкіл, лікарень і розбомбленого житла в Україні перед Євросоюзом.

За словами Моравецького, українці повинні бачити надію в майбутньому вже зараз, тому Польща готова допомогти розробити план відновлення України після війни на 100 млрд євро за рахунок Євросоюзу.

Відомо, що Матеуш Моравецький вже розмовляв про це з президентом Єврокомісії.

"Нам потрібен план відновлення, наприклад, на 100 мільярдів євро, профінансованих Європейським союзом для того, щоб у найближчі роки знищена інфраструктура, знищені школи, лікарні, розбомблене житло могли бути відбудовані", - сказав польський прем'єр.

Він також зазначив, що дуже важливо підготувати інвестиційний пакет для України, оскільки економіка потребує нових інвестицій і нових робочих місцях.

До речі, ще одним елементом післявоєнної відбудови України, за словами польського прем'єра, має бути енергетична безпека.

Відзначити, що Європейський парламент вже підтримав резолюцію про надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Тепер ця резолюція передається уповноваженим на прийняття відповідних рішень інститутам Євросоюзу і всім країнам-членам спільноти.

Тим часом, як ми вже повідомляли, до Росії вже почали відправляти перші ешелони з тілами російських солдатів, які намагалися захопити Україну.

Раніше ми повідомляли, що ЗСУ знищили елітне угруповання російського спецназу.

Крім того, ми показували, що говорять на камеру Російські військовополонені. Нехай це побачить кожен.