Вже кілька днів в Україні йде війна, яку розв'язав Володимир Путін під виглядом "порятунку жителів Донбасу". Так, з 24 лютого Україна змушена давати відсіч російським окупантам і захищати свої землі. На захист України стала не тільки армія, а й мирні жителі, серед яких "відзначилися" і цигани.

Так, в селі Любимівка Херсонської області мирні жителі вирішили допомогти героям ЗСУ і вкрали танк терористів. Інцидент стався в ніч на 27 лютого недалеко від Каховки.

"Херсонщина " жжот". У селі Любимівка цигани вкрали танк. Ще раз. Цигани. Танк. Украли. У росіян", - написала місцева жителька.

Мешканці району, з якими вдалося поспілкуватись журналістам, не змогли ані підтвердити, ані спростувати інформацію про ромів. Є версія, що це – просто жарт для підняття духу українців.

А от в коментарях люди щиро зраділи цій новині. Там, зокрема, пишуть:

  • "Слава українським ромам. Так тримати!";
  • "Тепер я все бачив у житті. Навіть ромів-бандерівців";
  • "Вони ж також громадяни України. Роблять, що можуть";
  • "Зеленський, мобілізуй циган - вони здадуть на металолом все, що мають росіяни".

Цікаво, що цигани ніколи не залишалися осторонь важливих подій в суспільстві і в часи Другої світової війни зі зброєю в руках билися проти Гітлера нарівні з усіма. Так, наприклад, в протоколах призову на військову службу, що зберігаються у військовому архіві Чехії, збереглося 53 відмітки про "циганської національності" призовника, але за фактом їх було набагато більше. Відомо, що цигани служили як у піхотних військах, так і в стрілецьких підрозділах.

Раніше "Hyser" писав про те, що російські військові масово здаються в полон, відмовляючись воювати з Україною.

Також наш портал повідомляв, що українцям розповіли, як зв'язатися з рідними, якщо немає інтернету і мобільного зв'язку.

Нагадуємо, що ЗСУ захопили секретні документи російських військових.