Президент Росії Володимир Путін в ніч на 24 лютого оголосив про початок війни проти України, назвавши її "спеціальною військовою операцією" в Донбасі. Світ відреагував на військові дії негайно і застосував низку санкцій. Тепер російські олігархи підраховують збитки і навіть згодні "благати" Путіна зупинити це безумство.

Так, першим олігархом, який виступив проти наказів президента Росії Володимира Путіна про вторгнення в Україну став Михайло Фрідман (№128 в списку Forbes і №11 — Forbes Russia) засновник Альфа-Банку, найбільшого приватного банку Росії. Відомо, що в листі, відправленому своїм співробітникам 25 лютого, уродженець України Фрідман закликав "покласти край кровопролиттю", а "війна ніколи не може бути відповіддю".

Солідарний з ним і Олег Дерипаска (№775 списку Forbes і № 37 - Forbes Russia), який сколотив свій статок на російській сировині.

Примітно, що свою позицію до війни ці олігархи озвучили саме в той момент, коли представник Білого дому заявив, що захід має намір "вистежити яхти, літаки, модні автомобілі і розкішні будинки російських олігархів по всьому світу".

Виявляється, США і партнери хочуть створити багатосторонню трансатлантичну цільову групу, щоб відстежувати і заморожувати знаходяться під санкціями активи російських компаній і олігархів. Реалізувати все це планується вже на найближчому тижні.

"На цьому тижні ми створимо багатосторонню трансатлантичну цільову групу для виявлення, Вистежування і заморожування активів російських компаній і олігархів, що знаходяться під санкціями – їх яхт, їх особняків і будь – яких інших доходів, отриманих нечесним шляхом, які ми зможемо знайти і заморозити відповідно до закону", - сказано в повідомленні Білого дому.

Раніше "Hyser" писав про те, що російські військові масово здаються в полон, відмовляючись воювати з Україною.

Також наш портал повідомляв, що українцям розповіли, як зв'язку язатися з рідними, якщо немає інтернету і мобільного зв'язку.

Нагадуємо, що ЗСУ захопили секретні документи російських військових.