Синоптик Станіслав Щедрін пообіцяв українцям у квітні погоду, яка буде схожа на літню. Однак наприкінці весни, він каже, слід чекати похолодання і смерчів.

До кінця лютого холоди і сніг не повернуться в країну, пише "Апостроф". Однак у березні ще можливе похолодання. Справжнє ж тепло прийде в Україну в квітні місяці.

В останні зимові дні температура повітря вночі буде від -4 до +5 градусів Цельсія. У денний час вона складе близько +5...+10 градусів. Холодніше буде в північних регіонах - там синоптик обіцяє від +2 до -7 градусів.

Починаючи з 16 березня в країну прийде похолодання. Можливий дощ з мокрим снігом. 19-20 березня знову потеплішає і вигляне сонце. Така погода збережеться до кінця місяця.

Мокрый снег. Фото: val.ua
Мокрый снег. Фото: val.ua
Мокрий сніг. Фото: val.ua

Початок квітня принесе похолодання до +6...+12 градусів вдень і +2...+4 вночі. Можливі заморозки скрізь, крім південних областей до 0...-3.

З 5 квітня до середини третьої декади квітня в усіх регіонах України може нарешті потеплішає. Погода буде майже літньою - на стовпчиках термометрів ми побачимо +18 градусів Цельсія. Очікуються сильні зливи з грозами і шквалами.

З 25 по 30 квітня знову буде похолодання, проте вже без серйозних опадів. Очікується також поривчастий вітер.

Весна прийшла, фото: youtube.com
Весна прийшла, фото: youtube.com
Весна прийшла, фото: youtube.com

У травні буде тепло. Однак слід очікувати, що в країну прийдуть також і сильні зливи, потужні грози, град, шквали і навіть смерчі.

Однак для травневої погоди зливи - це цілком нормальне явище, адже недарма є вірш "Люблю грозу на початку травня". Однак смерчі - явище для України досить незвичне. Якщо раніше їх було одиниці, то останнім часом природне явище все частіше і частіше фіксують на свої камери очевидці.

Раніше Hyser писав про те, скільки відпочиватимемо у березні.

Також Hyser повідомляв, що в Україну прийшло різке потепління.

Нагадавши, якою погода буде Цієї весни.