У мережі з'явилася інформація про те, акції яких великих російських компаній сильно обрушилися

У зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі в Росія стався обвал фондового ринку. Від нього вже постраждали акції таких великих компаній як TCS Group, "Газпром", UC Rusal, Сбербанк," Яндекс"," Роснефть " та інші. Про це повідомляє iнформаційний портал "Нова газета".

За даними експертів, індекс Московської біржі впав нижче 3270 пунктів, досягнувши першого мінімуму з 25 січня. Крім вищеозначених компаній постраждали "НОВАТЕК", "АЛРОС", "OZON", "Роснефть", "магніт", ВТБ, АФК "Система", "Інтер РАО", Норнікель.

Вранці понеділка, 21 лютого, російська валюта і фондові активи на деякий час зміцнилися на ранкових торгах після того, як Володимир Путін виявив готовність провести саміт з американським президентом Джозефом Байденом, прес-секретар Білого Дому заявила, що Байден зустрітися з Путіним, якщо вторгнення в Україну не відбудеться.

Однак після цього послідувала заява прес-секретаря російського лідера Дмитра Пєскова, який заявив, що ніяких планів з організації міжнародного саміту поки що немає.

Варто відзначити, що обвал російського фондового ринку почався ще в січні 2022 року на тлі загострення ситуації на кордоні з Україною.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що на Заході розповіли, як Росія вторгнеться в Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли, що робити в разі відключення інтернету і мобільного зв'язку при вторгненні РФ.

Також "Hyser" писав, що Зеленський зробив заяву з приводу обстрілів.