Селянський і старовинний суп "Затируха" готується з найпростіших інгредієнтів, які є в будинку у кожної господині.

Але незважаючи на його простоту, блюдо виходить дуже смачним і ситним. Сьогодні ми розповімо вам рецепт його приготування, а від вас знадобиться лише 40 хвилин вільного часу.

Візьміть наступні інгредієнти:

* Курка - 300 г
* Картопля - 350 г
* Цибуля ріпчаста - 100 г
* Морква - 100 г
* Куряче яйце - 1 шт
* Борошно - 180 г
* Часник - 3 зубчики
* Масло рослинне - 2 ст. л.
* Вода - 1,6 л
* Лавровий лист - 1 шт
* Перець чорний мелений - 1/3 ч. л.
* Сіль - 1,5 ч. л.

1,6 літрів води налийте в каструлю і поставте її на вогонь. Коли вода закипить, покладіть в неї 300 грамів курки - це приблительно чверть тушки.

Варіть протягом 20 хвилин на слабкому вогні, періодично знімаючи піну шумівкою.

Далі беремо миску і кладемо в неї борошно, сіль і куряче яйце. Перемішуємо вручну всі інгредієнти і просіваємо через сито, позбавляючись від надлишків борошна.

Додаємо в бульйон 300 грамів картоплі, 1 лавровий лист, 0,5 ч.л. солі, доводимо до кипіння і варимо протягом 10 хвилин на слабкому вогні.

На сковороду виливаємо 2 ст.л. соняшникової олії, кладемо цибулю і обсмажуємо її помішуючи протягом 2 хвилин. Після цього додаємо моркву, подрібнені 3 зубчики часнику, перемішуємо і обсмажуємо протягом 5 хв на середньому вогні.

З супу дістаємо лаврушку і курку. Відокремлюємо м'ясо від кістки і нарізаємо на дрібні шматочки.

Додаємо в суп піджарку, перемішуємо і варимо протягом 3-5 хвилин на слабкому вогні. Потім додаємо куряче м'ясо, 1/3 ч.л. чорного перцю і затируху.

Доводимо до кипіння і варимо протягом 2 хвилин на слабкому вогні. Суп "Затіруха" з куркою подавати гарячим, посипавши зеленою цибулею або свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Раніше Hyser писав про те, як приготувати м'ясний розсольник за рецептом наших прабабусь.

Також Hyser повідомляв рецепт смачних коржів з рису, картоплі та часнику.

Нагадавши забутий рецепт справжнього українського борщу.