Якщо ви перебуваєте в пошуку цікавого і смачного рецепт, то "пастуший" пиріг-стане чудовою прикрасою вашого столу і домочадці обов'язково попросять добавки. Це традиційне блюдо англійської кухні, але в нашій країні воно також отримало заслужене визнання.

Відомий шеф-кухар, кулінар і блогер Ілля Лазерсон розповів, що він готується з м'ясного фаршу і картоплі. Саме тому, що до складу фаршу входить баранина або він повністю складається з цього м'яса, він і називається «пастушим». А якщо фарш курячий, то пиріг називається «сільським».

Отже, нам знадобитися селера, морква, картопля, цибуля. Овочі миємо й чистимо. Очищену картоплю ставимо варитися в попередньо підсоленій воді.

Потім нарізаємо цибулю, моркву і селеру кубиками і пасеруємо на рослинному маслі. Важливо, щоб овочі віддали смаки маслу, після чого в сковорідку додаємо фарш. Коли він стане сіро-коричневого кольору, то необхідно додати трохи білого вина (можна бульйону або води) і трошки томатної пасти.

Зі спецій-сіль, перець, чебрець, розмарин. Щоб прибрати з фаршу зайву вологу, необхідно додати в нього борошно. Викладаємо підсмажене м'ясо з овочами в форму і переходимо до сиру, який повинен бути максимально «плавким».

За цей час картопля вже зварився і з нього необхідно приготувати пюре з додаванням молока і вершкового масла. Також в отримане пюре потрібно додати яєчний жовток для» скріплення " і натертий сир.

Приступаємо до подальшого заповнення форми для запікання і поверх фаршу сипем зелену цибулю – він виступить своєрідною «кордоном» між начинкою і «верхом» пирога. Викладаємо картоплю і поливаємо розтопленим маслом. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте пастуший пиріг в духовці 40 хвилин.

Раніше "Hyser" писав про те, як приготувати знамениті реберця по-канадськи.

Також наш портал розповів про те, як приготувати свинячу грудинку в пиві на сковороді.

Нагадувати, приготувати гречку по-купецькому з фаршем.