Канцлер Німеччини Олаф Шольц пожартував над російським президентом Володимиром Путіним під час спільної пресконференції, яка відбулася 15 лютого.

Говорячи про те, що на порядку денному питання про вступ України в НАТО зараз не стоїть, канцлер натякнув на те, що президент РФ не буде правити країною вічно.

Шольц каже, що ситуація створилася дещо дивна. За його словами, розширення НАТО не планується. Дане питання не піднімається на порядку денному і про це відомо всім.

"Ця тема, нам не доведеться нею займатися, поки ми будемо кожен на своїй посаді. Я не знаю, скільки залишатиметься президент (Росії - прим. ред.) на своїй посаді, я думаю, напевно, це може бути довго, але не вічно", - заявив він.

Займатися цим, каже Шольц, вони не будуть. Однак перед ним наразі стоїть завдання, щоб політичне взаєморозуміння було досягнуто і при цьому кожен залишився при своїх принципах.

Під час того, як Шольц вимовляє дані слова, на обличчі Володимира Путіна з'являється посмішка.

Також під час пресконференції канцлер заявив про те, що війна не повинна початися. Він закликав до негайної деескалації ситуації навколо України. Шольц стурбований перебуванням на кордоні з Україною величезної кількості російських військових.

Він підкреслив, що його візит до Росії проходить на тлі військової кризи, яку він назвав найбільшою в Європі. Більш того, Німеччина готова продовжувати переговори заради забезпечення загальної безпеки.

Канцлер нагадав, що Москву очікують економічні санкції у разі подальшої ескалації і закликав "всіма силами її запобігти".

Днем раніше, 14 лютого Шольц відвідав Україну і зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Раніше Hyser писав про те, що у Пентагоні здивувалися словами Байдена про те, що Росія нападе на Україну 16 числа.

Також Hyser повідомляв, що у Росії розповіли, чим обернеться вторгнення в Україну.

Нагадавши, що потрібно покласти в "валізку для виживання".