Станом на 13 лютого 2022 року Росія займає друге місце в загальному медальному заліку за кількістю завойованих нагород. До такого результату країна йшла 10 днів під час наполегливої боротьби, адже були і восьмі, і шості позиції в певні дати. Ось тільки все могло б бути ще краще, якби не одна сумна подія.

Стало відомо, що жіночу збірну олімпійського комітету Росії (ОКР) з шорт-треку у складі Олени Серьогін, Софії Просвірнової, Катерини Єфременкової і Анни Вострікової зняли з фіналу B (гонка за 5-8–е місця) в жіночій естафеті на 3000 метрів. Так, після відеоперегляду змагання судді прийняли рішення дискваліфікувати команду. Причина полягала в тому, що була зафіксована передача естафети вже після фінішної прямої, що суперечить правилам.

Таким чином, в підсумковому протоколі Росіянки зайняли 7-е місце, а перемогу у фіналі B здобула Італія.

Разом з тим, одна зі спортсменок позитивно висловилася про боротьбу в цьому виді спорту, зазначивши, що російські спортсменки перестали боятися робити обгони, а це дуже хороший результат і досвід.

"У нас в такому складі це перший сезон, для дівчат дуже важливий досвід, і до Олімпійських ігор ми виросли як команда-почали один одного краще розуміти", - сказала Катерина Ефременкова.

ДО РЕЧІ, збірна Росії з шорт-треку залишилася без фіналу і в змішаній естафеті. Так, команда, яку представляли Семен Єлістратов, Костянтин Івлієв, Олена Серьогіна і Софія Просвірнова, у своєму півфіналі стала четвертою, але не змогла взяти участь навіть у фіналі B – через дискваліфікацію.

До росіян у суддівського складу з'явилися питання через зміну етапів: як виявилося, Костянтин Івлієв завадив передати естафету Китаю, хоча ще формально не був на дистанції, тому що не отримав естафету від Софії Просвірнової.

Раніше "Hyser" писав про те, що російський спортсмен "підставив" колег по команді.

Також наш портал розповів про те, що російський спортсмен розламав п'єдестал на Олімпійських іграх.

Нагадуємо, що 16-річна фігуристка викликала фурор під час виступу.