Командування ВМС України зробило заяву щодо ситуації в Чорному та Азовському морях

Російська Федерація в черговий раз оголосила значну частину акваторій Азовського і Чорного морів небезпечними для плавання на період 13-19 числа у зв'язку з проведенням навчань з ракетної та артилерійської стрільби. В українських ВМС у зв'язку з цим заявили про те, що вони готові до розвитку будь-яких сценарій і провокацій. Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Так, військові відзначають, що Кремль продовжує свою деструктивну діяльність з дестабілізації ситуації в районі Азовського і Чорного морів, по черзі роблячи недоступними для плавання значну частину морських районів. Зараз в таку зону потрапив практично весь південь Азовського моря і північний захід Чорного моря.

РФ зробило прибережні попередження, в яких йдеться про те, що значні площі двох морів будуть небезпечними для плавання з 13 по 19 лютого у зв'язку з проведенням навчань, на яких відбуватимуться артилерійські та ракетні стрільби.

У ВМС України відзначають, що Кремль в черговий раз зловживає нормами міжнародного права для досягнення власних геополітичних цілей за рахунок, в даному випадку, України. Тим не менш, ВМС впевнені в тому, що Україна впорається з будь-якими сценаріями і провокаціями з боку моря.

Нагадаємо, раніше у ВМС України заявляли про те, що те, що РФ блокують ділянки моря для українських суден означає, що російські війська можуть провести берегову висадку десанту, у зв'язку з чим українським військовим потрібно бути готовими до того, щоб відобразити подібну операцію. Для цього Україна останні кілька років відновлює свій військово-морський флот.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що за мотивами зустрічі Путіна і Макрона вже намалювали карикатуру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін запропонував Порошенку притулок у Росії.

Також "Hyser" писав, що російські офіцери повстали проти Путіна.