Словаччина уклала договір з Вашингтоном що б США могли розмістити свої літаки

Парламент Словаччини уклав з США оборонний договір, за яким американці протягом наступних 10 років зможуть розміщувати свої літаки на словацьких військових аеродромах Малацькі-Кучина і Шляц. В обмін на це Словаччина отримає 100 мільйонів доларів для поліпшення аеродромної інфраструктури. Про це повідомляє iнформаційний портал "Defense News".

Повідомляється, що дана оборонна угода між двома країнами пройшла всі необхідні стадії затвердження. На початку місяця документ підписали держсекретар США Ентоні Блінкен і глава Міноборони Словаччини Ярослав над. Після цього документ підписала і президент Слоавкії Зузана Чапутова.

Останнім етапом ратифікації Угоди було рішення парламенту. Голосування відбулося незважаючи на запеклий опір місцевої опозиції, за словами якої США тепер зможуть розміщувати на території країни ядерне озброєння, хоча важливим моментом цього Договору є те, що Штати зможуть перекинути свої літаки до Словаччини тільки за дозволом словацького уряду.

Раніше Америка розміщувала свої літаки в Словаччині тільки в 2015 році під час навчань НАТО, спрямованих на стримуванні Росії. Тоді це були штурмовики моделі а-10. Варто відзначити, що цю угоду про розміщення американських літаків на словацьких військових базах також можна розглядати як крок по стримуванню Кремля.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що за мотивами зустрічі Путіна і Макрона вже намалювали карикатуру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Путін запропонував Порошенку притулок у Росії.

Також "Hyser" писав, що російські офіцери повстали проти Путіна.