Всім відомо, що сир - корисний і смачний продукт, проте не всі люблять їсти його в первозданному вигляді. Ось і придумали кулінари запіканки, де смачне поєднується з корисним.

Сирну запіканку люблять всі: від малого до великого, тому у кожної господині є в арсеналі перевірений рецепт. Ось один з кращих.

З продуктів потрібно взяти:

  • сир-600 г;
  • яйце велике-3 шт;
  • сіль-щіпка;
  • цукор-3 ст. л.;
  • сметана-3 ст. л. з великою гіркою;
  • крупа манна - 3 ст. л.;
  • цедра лимона, ванільний цукор - за бажанням;
  • Ізюм - 3 ст.л. з гіркою (за бажанням).

Щоб запіканка вийшла як в дитинстві, сир потрібно взяти свіжий, краще з сьогоднішньою датою виготовлення, але найкращий варіант - це звичайно ж домашній сир. Якщо сир рідкий (містить багато сироватки) можна додати в нього ложку сухої манки прямо в сир. Секрет в тому. що манка при випіканні вбирає в себе зайву вологу.

Спочатку сир обов'язково потрібно перетерти через металеве сито. Чим м'якше і жирніше сир, тим простіше його перетерти. Цей етап дуже важливий для отримання ідеальної запіканки, так що не пропускайте його.

Далі послідовність приготування така:

  • залити родзинки окропом і залишити на 5-10 хвилин. Злити воду і просушити родзинки паперовими рушниками;
  • розділити яйця на білки і жовтки;
  • до сиру потрібно додати дрібку солі, цукор, ванільний цукор, сметану, манну крупу, жовтки. Перебити блендером протягом 5 хвилин до повної однорідності;
  • додати родзинки, перемішати;
  • додати цедру лимона;
  • білки збити до пишності і змішати з сирною масою;
  • змастити форму вершковим маслом. Перекласти сирну масу в форму;
  • запікати 30-45 хвилин при температурі 180 градусів.

ДО РЕЧІ, запіканки, як правило, готуються в товстостінному посуді-чавунної, керамічної, скляної. У тонкій металевій формі запіканка буде підсихати і підгоряти з країв і денця.

Раніше "Hyser" писав про те, що господиням підказали максимально простий і швидкий рецепт картопляних коржів.

Також наш портал розповів про те, що блогер поділився рецептом смачної малосольної оселедця.

Нагадувати, як приготувати жульєн з куркою і грибами на сковорідці.