Всі погодяться, що іноді дуже хочеться чогось дуже солодкого, але при цьому легкого і повітряного. Кращий вибір-фруктові або ягідні десерти, адже вони зазвичай не тільки смачні, але і низькокалорійні і це в рази корисніше, ніж шоколадні батончики і плюшки.

Панна-котта це солодке желе з варених вершків, улюблений багатьма італійський десерт, доповнимо його мандариновим желе і отримаємо дуже смачний освіжаючий десерт.

Отже, для 3 стаканчиків об'ємом 190 мл потрібні такі продукти:

Для панна-котти:⠀

  • Вершки 10% - 300 мл;
  • Желатин-7 гр;
  • Цукор-30 гр;
  • Ванільний цукор-8 гр;
  • Вода-2 ст. л.⠀
  • Для мандаринового желе:⠀
    🍊Мандарини-300 гр.
    🍊Цукор-1 ст. л.⠀
    🍊Желатин-7 гр.⠀
    🍊Вода-2 ст. л.⠀

Отже, для початку в піалку насипаємо 7 гр. желатину, заливаємо його 2 ст.л. води, перемішуємо і залишаємо набухати на 10 хвилин.

Тим часом чистимо 300 гр мандарин, подрібнюємо їх блендером і проціджуємо його, щоб позбутися від м'якоті і насіння. Має вийти приблизно 200-220 мл соку. У неї додаємо 30 гр цукру і доводимо до кипіння.

Потім прибираємо мандариновий сік з вогню, додаємо в нього набряклий желатин і перемішуємо до повного розчинення желатину. Трохи охолоджуємо суміш, помішуючи, при кімнатній температурі , буквально 5 хвилин і розливаємо по стаканчиках, наповнюючи їх до половини, і прибираємо їх в холодильник мінімум на 40 хвилин, а краще на 2 години.

розливаємо мандаринову суміш по келихах, наповнюючи їх до половини

Повторюємо маніпуляцію з желатином ще раз: для цього заливаємо 7 гр желатину холодною водою ( 25 мл) і залишаємо набухати.

Тим часом, в сотейник насипаємо 30 гр цукру, вливаємо вершки і ставимо на вогонь. Помішуючи нагріваємо вершки до повного розчинення цукру, але не кип'ятимо. У гарячу суміш вводимо набряклий желатин і перемішуємо до розчинення. Ми залишаємо в сторону остигати, а потім заповнюємо сумішшю простір, що залишився в склянці.

Після цього потрібно поставити стаканчики в холодильник, бажано на ніч або до повного застигання панна-котти.

За бажанням зверху прикрашаємо м'ятою і часточками мандарина.

До речі, кількість цукру в желе можна регулювати самостійно. Так, якщо любите солодше то робіть за рецептом, а якщо ж ні, то зменшіть кількість цукру за смаком.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що кулінари поділилися рецептом ресторанної засолювання оселедця.

Нагадуємо, що у мережі з'явився старовинний рецепт домашніх пельменів.

Також,ми публікували оригінальний рецепт справжнього жульєну.