Така державна допомога як субсидія ось уже котрий рік "рятує" багато сімей від боргів за комунальні послуги. Ще б пак, адресну допомогу від держави в Україні отримують близько 3 млн домогосподарств - це 20% від загальної кількості. При цьому, як виявилося, наявність автомобіля безпосередньо впливає на шанси отримати субсидію.

Ні для кого не секрет, що для багатьох українців опалення в зимовий період вже давно є проблемою. Ось тільки є умови у держави, при наявності яких вважається, що сім'я не має фінансових складнощів.

Так, якщо хоч у одного члена сім'ї є автомобіль віком 5 років і молодше або в сім'ї є 2 і більше автомобіля віком до 15 років включно - субсидію точно не дадуть.

Однак, як розповіли в Мінсоцполітики, не завжди факт володіння автомобілем може стати причиною відмови в наданні субсидії. Про це пише Апостроф.

Виявляється, при наявність в домогосподарстві машини старше 15 років, це ні на що не впливає. Навіть якщо таких машин буде кілька.

Крім того, на законодавчому рівні прописано і те, які ще транспортні засоби не віднімають в українців право на нарахування житлової субсидії.

Йдеться про саморобні транспортні засоби або ж мотоцикли вартістю менше чотирьох мінімальних зарплат. У той же час треба уточнити, що цим трансопртним засобам має бути не менше п'яти років.

Відзначимо також, що серед останніх оновлень законодавства мають місце й інші зміни. Так, право отримання субсидії надається тепер у наступних випадках:

  • якщо відсутні доходи у зв'язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря);
  • при придбанні житла за рахунок коштів, виділених з державного або місцевого бюджету.

Також тепер не враховуватимуться житлові приміщення, які знаходяться в смт, або ж на які оформлено заповіт.

Раніше Hyser писав про те, кого порадують додатковими виплатами в 2022 році.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, як "заробляти" на субсидіях.

Нагадаємо, що у Кабміні стривожили новим прогнозом щодо цін на комуналку.