Навіть якщо ціна на цукор перевалить за 100 гривень за кілограм, українці все одно не відмовлять собі в задоволенні купити його, щоб додавати в чай, каву, щоб посипати сирок, додавати в тісто, соуси і різні страви. Хоча дієтологи і кажуть, що цукор шкідливий, але ж він дуже солодкий, щоб виявитися "лиходієм".

Експерти стверджують, що вже зараз в Україні фіксується підвищення ціни на цукор. Детальніше про це інформує РБК-Україна, посилаючись на дані Мінфіну.

За інформацією видання, ще в січні 2022 року 1 кілограм цукру можна було б купити за 25,78 гривень. Проте вже в лютому вартість продукту зросла до 26,27 гривень за кілограм.

У той же час, фахівці стверджують, що ціна за трикілограмову пачку цукру в лютому знизилася. У січні її можна було купити за 81,80 гривень, а в лютому – за 77,90 гривень.

Середня вартість цукру в популярних супермаркетах України:

Дієтологи вважають, що від цукру слід відмовитися зовсім, адже він і так міститься в продуктах. Наприклад, в овочах, фруктах, крупах, в молочних продуктах, в хлібобулочних виробах – практично скрізь є «прихований цукор». І додаткове вживання його в чистому вигляді здатне спровокувати величезну кількість проблем зі здоров'ям, в тому числі смертельних захворювань.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що українцям перерахували продукти харчування, які подорожчають у лютому.

Нагадуємо, що експерти вичислили контрафактне вершкове масло, яке категорично не можна купувати в магазинах і споживати в їжу.

Також портал Hyser інформував, що українцям розповіли, чим можна замінити поліетиленові пакетики, на яких у магазинах підняли ціну.

Тим часом, експерти розповіли, як правильно вибирати продукти харчування в супермаркетах, грунтуючись на інформацію, зазначену на етикетках.

Українцям розповіли, коли і що необхідно садити і сіяти в лютому, щоб вродив хороший урожай.