Міністр оборони України поділився планами уряду на зміну української армії

На сьогоднішній день Збройні Сили України складається з трьох категорій військових: строковики, контрактники та громадяни, які перебувають на службі більше 10 років. Указ президента спрямований на те, щоб протягом 4 років створити в нашій країні професійну армію. У парламенті працюють над законопроектами,які регулюють такі явища як альтернативна служба для хлопців і дівчат терміном на 3-3, 5 місяці. Про це під час брифінг заявив Міністр оборони Олексій Резніков.

Так, протягом наступних 4 років держава планує повністю перейти на професійну армію, а службу в ЗСУ зробити престижною. Таким чином вдасться відмовитися від термінового призову, короткострокових контрактів і зробити службу в армії привабливою професією.

У Міноборони розробляють законопроекти, які замість строкової служби вводять військову підготовку, яка триватиме від 3 до 3,5 місяців, після чого йти на строкову службу вже ЄП доведеться. Проходити альтернативну строкову службу будуть як юнаки, так і дівчата.

Що стосується служби на контракті, то її пропонується зробити від 10 років, щоб можна було інвестувати в підготовку, житлову програму і грошове забезпечення.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що на Донбасі біля ніг український солдат вибухнув снаряд.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща готова надати Україні допомогу в разі нападу РФ.

Також "Hyser" писав, що Росія продовжує нарощувати військову міць біля кордонів України.