Польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький заявив про те, що Польща Підтримай українців у разі нападу РФ

В останні час лідери світових країн серйозно готуються до того, що Російська Федерація здійснить вторгнення в Україну, у зв'язку з чим її західні партнери готуються надавати їй підтримку. Польща, наприклад, при необхідності, прийме українських громадян. Про це в рамках брифінгу з українським прем'єром заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

Моравецький зазначив, що зараз в польському уряді готуються до "гіршого варіанту розвитку подій", при якому Польща готова буде приймати поранених українських громадян і евакуювати їх з України.

Він також підкреслив, що чим більша підтримка надаватиметься українській армії, тим менша ймовірність того, що Російська Федерація нападе. Він, втім, зазначив, що"все залежить від однієї людини і того, що в його голові відбудеться".

Політик додав, що суверенітет України входить в інтереси всієї Європи, у зв'язку з чим Польща може надати нашій країні допомогу в питанні газу, озброєнні, стабілізації економіки та гуманітарної сфери.

Шмигаль на цьому брифінгу заявив, що сподівається на те, що вторгнення з боку РФ не трапиться і конфлікт вдасться врегулювати дипломатичним шляхом. Він додав, що ЗСУ зараз сильні як ніколи, і українські громадяни перебувають у безпеці. Він також подякував Польщі за підтримку.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що відома голлівудська актриса публічно підтримала Україну.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що службовий пес ЗСУ втік з полону "Л/ДНР".

Також "Hyser" писав, що американські підлітки звернулися до Путіна.