Уряд на підставі системи субсидій мають намір визначити українців, які отримуватимуть "продуктові картки". Тобто такі карти стануть нічим іншим, як "продуктовою субсидією".

Однак експерти сумніваються, що влада не знайде для фінансування даної програми грошові кошти, пише "Обозреватель".

Директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзін поділився своєю думкою щодо прив'язки "продуктових карток" до субсидій і зауважив, що багато українців цього потребують.

"Нашим громадянам підтримка також дуже потрібна. Як на мене, краще роздавати продукти бідним або давати своєрідну "продуктову субсидію". У нас є механізми субсидій, давайте їх застосовувати. Я про це говорю з 2017 року", – підкреслив експерт.

Перший заступник міністра економіки Павло Кухта також виступив на підтримку даної ідеї, проте він говорить, що при даннмом підході карти отримають не всі. Тут буде враховуватися наявний ресурс.

Швидше ж за все, при визначенні першочергово потребують підтримки, держава буде орієнтуватися на найбільш незахищених, тобто хто має мінімальну зарплату або прожитковий мінімум.

Пендзин впевнений, що при дефіциті бюджету 188 млрд грн, держава просто не зможе виділити 50 млрд на продукти. У зв'язку з цим сама ідея ризикує залишитися нереалізованою. Ну або малозабезпеченим українцям видадуть символічну суму.

Раніше Hyser писав про те, кого порадують додатковими виплатами в 2022 році.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, як "заробляти" на субсидіях.

Нагадаємо, що у Кабміні стривожили новим прогнозом щодо цін на комуналку.