Школярі в січні поточного року перейдуть на нове меню. Інтереси дітей з дієтичними потребами тепер будуть закріплені на законодавчому рівні.

Видання "Нова Українська Школа" розповіло про улюблені страви дітей.

Нове меню, розраховане на 4 тижні було складено на основі нового санітарного регламенту і порядку норм харчування. Тепер у кожному навчальному закладі буде дане меню.

Український шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, що перед затвердженням страв його тестували учні кількох шкіл. Кожну страву оцінювали за 5-бальною шкалою. Страви, які набирали кількість балів нижче 4, прибирали з меню, а страви, які отримали 4-5 бали, залишали.

Таким чином, до збірки рецептур страв увійшли 110 рецептів. Серед їх числа знаходиться майонез власного приготування, нагетси з курки, корисні бургери, болоньєзе та інші.

Подбали і про дітей з непереносимістю глютену. Для них в меню з'явилися такі страви, як банановий бісквіт, булочка з корицею, горіхове печиво, млинці.

Згідно дослідження, від 5 до 10% дітей страждають алергією на продукти. Найчастіше це рибні та м'ясні продукти.

Крім знайомих українських страв таких, як борщ, вертута, сирники і банош, з'явилися світові. Серед них відзначили пастуший пиріг, синабон з корицею, бефстроганов, лобіо, фріттата, курячі нагетси, ньокі і мак-енд-чіз.

Раніше Hyser писав про те, коли в Україні потрібно щедрувати, колядувати і посівати.

Також Hyser повідомляв, який напій випиває королева Єлизавета II, щоб продовжити життя.

Нагадавши, які продукти викликають облисіння.