Найчастіше, картопля подається на стіл в досить буденному вигляді – смаженою, вареною, тушкованою.

З картоплі роблять оладки, деруни, зрази і навіть котлетки. Але ось на свята українці звикли експериментувати, щоб здивувати гостей, а тому часто звертаються до європейської або азіатської кухні, щоб запозичити секрети.

Обозреватель подав рецепт смачного картопляного гратена, який стане "вишенькою" на святковому столі на старий Новий Рік.

Спосіб приготування:

  1. Нарізати картоплю тонкими слайсами і укласти в посуд для випікання у вигляді «гармошки».

  1. Кубиком нарізати цибулю і часник, які після необхідно прожарити до золотистої скоринки. Додати вершкове масло, обсмажити. Насипати в суміш борошно і перемішувати протягом 3 хвилин. Після поступово влити молоко. Додати сіль, перець, кмин і вершки, після чого довести суміш до кипіння.

  1. Посолити покладену у форму картоплю. Приготований соус залити поверх картоплі і поставити випікатися при 180 градусах на 55 хвилин.

Готову страву можна прикрасити свіжою зеленню – петрушкою, базиліком або орегано. Подавати в розігрітому вигляді. Приємного апетиту!

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що експерти перерахували продукти харчування, які категорично не можна зберігати в холодильнику.

Нагадуємо, що медики розповіли, які продукти допоможуть повернути організм в колишнє русло після затяжних новорічних застіль.

Також портал Hyser інформував, що екперти розповіли, чому заборонено зберігати яблука поруч з картоплею, і чим це загрожує.

Тим часом, медики перерахували продукти харчування, які заборонено споживати людям з першою групою крові.