У мережі з'явилася інформація про те, яким чином функціонуватимуть добровольчі громади в Україні

В останні місяці ситуація на кордоні з Росія наштовхує перших осіб країни на думку про те, що Україні, можливо, скоро доведеться захищатися від повномасштабного нападу. У зв'язку з цим у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки звертаються до громадян з пропозицією стати учасником територіальної оборони України. Про це повідомляє портал "Aрміяinform".

Повідомляється, що в добровольчих формуваннях територіальних громад "кістяк" будуть створювати українці, які пройшли військову службу в Збройних силах України або в інших українських військових формуваннях і правоохоронних органів. Однак складатися добровольчі загони будуть не тільки з тих, то служив в армії. Це обумовлено в 9 статті закону"Про основи національного опору".

Ті українці, що не служили в ЗСУ або правоохоронних органах, також будуть прийматися в добровольчі формування територіальних громад. Для того, щоб стати частиною складу, українцю потрібно буде скласти присягу добровольця територіальної громади.

Крім того, кожному добровольцю потрібно буде проходити медичну, професійну та психологічну перевірку, а також підписати контракт добровольця територіальної оборони.

Завдяки системі територіальної оборони військові зможуть нести свою службу неподалік від будинку, тобто, в разі чого, захищати рідні землі. В особливі періоди заповнення частин здійснюватиметься за допомогою військових, які служать за контрактом, особами офіцерського складу та територіальним резервом. Ці люди займатимуть офіцерські, старшинські, сержантські та солдатські посади.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що провісниця розповіла про замах на Путіна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Росії діти масово отруїлися хлором.

Також "Hyser" писав, що в РНБО заявили про те, коли очікують нападу з боку Росії.