У квітні та жовтні поточного року в Україні розпочнеться призов до української армія. Заклик торкнеться всіх громадян, крім тих осіб, які здобувають освіту, а також певних категорій громадян.

Про це йдеться у заяві прес-служби Офісу президента, повідомляє "Апостроф".

Відповідно до законодавства України, відстрочку від армії можуть отримати ті особи, які навчаються за денною формою навчання:

  • в закладах загальної середньої освіти ІІІ ступеня та професійної;
  • у закладах професійної освіти;
  • у закладах вищої освіти;
  • у закладах середньої або вищої духовної освіти;
  • в інтернатурі, аспірантурі або докторантурі на відстані або без відриву від виробництва.

Крім цього, звільнення від призову можна отримати через сімейні обставини, для продовження професійної діяльності або за станом здоров'я людини.

Слід пам'ятати, що всі питання щодо надання відстрочки від призову в армію зазвичай знаходиться на розгляді районних або міських призовних комісій.

Відстрочка від призову може бути надана призовникам згідно з рішеннями призовної комісії Автономної Республіки Крим, обласних та Київської міської призовної комісії за поданням районних (міських) призовних комісій.

Перед Новим роком українки отримали несподіваний "подарунок" від Міноборони. Стало відомо, що в Україні вводиться військовий облік для жінок. У Міністерстві оборони України більш детально розповіли про процедуру взяття на військовий облік жінок.

У Міноборони зазначили, що процедура постановки на військовий облік жінок аналогічною, як у чоловіків. Згідно з новим законопроектом, на військовий облік повинні встати українські жінки у віці від 18 до 60 років.

У Міноборони заявили, що найближчим часом буде оприлюднений детальний алгоритм, а також озвучені терміни взяття на військовий облік. У відомстві планують, що вся процедура буде максимально простою і вивчається можливість подати заявку в електронній формі.

Крім цього, буде опублікований список документів, необхідні жінкам, щоб стати на військовий облік.

Раніше "Hyser" повідомляв, що стало відомо, коли в Україні проводитиметься призов до армії.

Також тисячі українських жінок стануть військовозобов'язаними.

Наш портал писав, що численна російська армія підбирається до кордонів України.

Нагадаємо, що в РНБО розповіли, як можна перемогти Росію у разі вторгнення на територію України.