Українцям розповіли про те, як зміниться графік роботи фінустанов і дали пораду

Зовсім скоро настане Новий рік, а за ним і Різдво Христове, а значить багато українців відправляться на відпочинок. Призупинять роботу, при цьому, ще й фінансові установи, так що українцям деякий час доведеться обходитися без банк. Про це повідомляє iнформаційний портал "Today".

Так, в Національному банку України попередили населення про те, що системи електронних платежів повністю зупинять свою роботу на періоди з 1 по 3 січня і з 7 по 9 січня 2022 року. Напередодні нового року, 31 Грудня, системи електронних платежів працюватимуть тільки до 13:00 і з їх допомогою можна буде проводити платежі тільки між банками, які підпорядковані одній юрособі.

Крім того, в перераховані вище періоди припинить роботу ще й депозитарій Національного банку, а банки самостійно прийматимуть рішення про проведення валютних операцій з купівлі та продажу безготівкової інвалюти на українському ринку з урахуванням роботи систем електронних платежів. Готівковий же валютний ринок в цей момент буде працювати в стандартному режимі.

Варто відзначити, що на період святкових вихідних українці не повністю залишаться без банківських послуг, оскільки, незважаючи на призупинення роботи СЕП всі українські банкомати зобов'язані забезпечити безперебійну роботу банкоматів по всій країні на період канікул.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що однією з категорій українців підвищать пенсії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні намете до метра снігу.

Також "Hyser" писав, що до кінця року в Україні підвищаться комунальні тарифи.