Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про те, що в Україні більше не планується введення тотальних локдаунів.

Під час засідання уряду він сказав, що бізнес зможе працювати в "червоних" зонах карантину за умови 100% вакцинації працівників, пише "РБК-Україна".

"Завдяки запуску безкоштовної вакцинації ми більше не плануємо вводити тотальні локдауни. Бізнес може працювати навіть в "червоних" зонах якщо його працівники вакциновані на 100%", - сказав Шмигаль.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото: kmu.gov.ua
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото: kmu.gov.ua
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. Фото: kmu.gov.ua

Зазначимо, що з четверга, 30 грудня, Волинська та Запорізька області виходять з "червоної" зони карантину. Це останні регіони, які знаходяться в найжорсткіших обмеженнях.

"За результатами Державна комісія вирішила встановити з 00: 00 хвилин 30 грудня "жовтий" рівень епідемічної небезпеки на території Волинської та Запорізької областях", - йдеться в повідомленні Держкомісії з питань ТЕБ і НС.

Так, тепер всі регіони країни будуть перебувати в "жовтій" області.

При наявності "жовтого" або "зеленого" сертифікатів у працівників і відвідувачів установ перераховані вище обмеження не діють. Також підійде міжнародне свідоцтво про вакцинацію, іноземний covid-сертифікат, негативний результат ПЛР-тесту або сертифікат про одужання від COVID-19.

Нагадаємо, що адаптивний карантин в Україні уряд продовжив до 31 березня 2022 року.

Раніше Hyser писав про те, що штам "Омікрон" дістався до Києва.

Також Hyser повідомляв, як пройде Новий рік в дитсадках і школах.

Нагадаємо, що стало відомо про видачу "живих" карток грошима.