Відповідно до статті 36 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", діти, які втратили одного з батьків, мають право отримувати пенсію у зв'язку з втратою годувальника.

Хто може отримувати такі пенсійні виплати роз'яснює видання "На пенсії".

Так, у списку тих, хто може отримувати пенсію знаходяться діти померлого годувальника, які не досягли 18 років. Діти старше 18 років також можуть отримувати виплати за умови, що їм була встановлена інвалідність до досягнення повноліття.

Також в списку числяться діти, які продовжують вчитися, але не довше, ніж до досягнення ними 23 років.

На виплати від держави можуть розраховувати сироти-до досягнення 23 років, незалежно від того, навчаються вони чи ні.

Право на отримання пенсії по втраті годувальника за померлого батька / матір після досягнення 18 або 23 років мають тільки особи, які визнані інвалідами з дитинства.

Гривна, фото: скриншот You Tube
Гривна, фото: скриншот You Tube
Гривна, фото: скриншот You Tube

Також відповідно до Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" на надбавку до пенсії можуть розраховувати члени сімей військовослужбовців, які загинули при виконанні службових обов'язків.

Серед них діти, які не мають (і не мали) своїх сімей; діти, які мають свої сім'ї, але стали особами з інвалідністю до досягнення повноліття; діти, обоє батьків яких померли або пропали безвісти.

Раніше Hyser писав про те, кого порадують додатковими виплатами в 2022 році.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, як "заробляти" на субсидіях.

Нагадаємо, що у Кабміні стривожили новим прогнозом щодо цін на комуналку.