Про те, що в лікарнях раз за разом порушується технологія заправки балонів медичним киснем, а саме, ігнорується попереднє скидання в атмосферу залишкового тиску газу і промивка балонів, вже сказано багато. От тільки висновки часто не робляться, тому і гинуть через чиюсь халатність люди. Черговий смертельний інцидент стався на Прикарпатті.

28 грудня ввечері у Косівській центральній районній лікарні на Івано-Франківщині стався вибух у реанімаційній палаті. Про вибух із подальшим загорянням на першому поверсі реанімаційного відділення чотирьохповерхової будівлі лікарні повідомив МОЗ ввечері 28 грудня.

Вибух у Косівській лікарні на Прикарпатті

Відомо, що інформація про загорання надійшла до Служби порятунку о 21:22. На місце НП прибули рятувальники, вісім бригад екстреної медичної допомоги та представники регіонального департаменту охорони здоров'я.

За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, пожежники годину гасили загоряння. До її гасіння було залучено 33 вогнеборці та 9 од. техніки.

"До місця виклику негайно було направлено пожежно-рятувальні підрозділи. На момент прибуття рятувальників площа пожежі орієнтовно складала 55 м.кв", - йдеться у повідомленні.

Про причини вибуху та пожежі поки жодна інстанція не повідомила.

Спочатку повідомлялось про двох загиблих, однак пізніше голова Івано-Франківської ОДА Світлана Оніщук заявила, що в результаті пожежі загинули троє осіб, ще одна людина померла від коронавірусної хвороби. Також вона підкреслила, що всі екстрені служби міста працюють в екстреному режимі.

Крім того, постраждали троє осіб - пацієнти лікарні із сусідньої палати, повідомили в обласній поліції. Їх направили в Івано-Франківську обласну лікарню.