У мережі з'явилася інформація про те, що в українців можуть виникнути проблеми з тим щоб покласти долари на депозит

"ПриватБанк"- один з найбільших банків України, що, однак, не заважає йому регулярно "мочити" свою репутацію в очах клієнтів. Нещодавно в мережі з'явилася інформація про те, що банк відмовився приймати у свого клієнта долари на депозит через те, що купюри не пройшли перевірку на детекторі валют. Ситуація, однак, стає дещо абсурдною, якщо враховувати, що ці ж самі долари банк клієнту і видав. Про це один з клієнтів написав на фінансовому форумі "Мінфін".

Так, користувач мережі розповів про неприємну ситуацію з доларами, які йому видали в "ПриватБанку". У чоловіка був доларовий депозит в банку. Після закінчення терміну депозиту він зняв гроші з наміром їх витратити. Вся сума, однак, не була витрачена, тому частину грошей клієнт вирішив знову покласти на депозит в тому ж "Приватбанку".

У касі, однак, валюту не прийняли, оскільки купюри світилися в ультрафіолеті. Це дещо дивно з урахуванням того, що це ті ж гроші, які йому видали в касі того ж банку. У відділенні клієнту порадили зателефонувати на гарячу лінію і скласти заявку на перегляд камер відеоспостереження.

Перегляд записів, однак, нічого не дав, оскільки на них не видно номерів банкнот, а тому чоловік не може стверджувати, що підозрілі долари йому видали саме в банку. Єдине, що йому запропонували — взяти банкноти на експертизу, яка триватиме протягом місяця. Якщо купюри визнають не зовсім платоспроможними, то приймуть їх тільки за зниженим курсом, а якщо зовсім неплатоспроможними — то взагалі не візьмуть.

Таким чином, навіть покупка доларів в банку не може стати гарантією того, що клієнту не підсунуть браковану або зовсім фальшиву купюру.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що однією з категорій українців підвищать пенсії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні намете до метра снігу.

Також "Hyser" писав, що до кінця року в Україні підвищаться комунальні тарифи.