У Мережу потрапила дуже приємна новина для українських пенсіонерів. Стало відомо, що є ще одна категорія пенсіонерів, яким буде підвищена соціальна виплата у вигляді пенсій.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Сьогодні»

На нові підвищені пенсії з 1 січня можуть розраховувати непрацездатні українці: батько, мати, дружина або чоловік загиблої людини.

На території України з 1 січня 2022 року будуть підвищені мінімальні пенсійні виплати тим сім'ям, у яких загинули захисники України. В даному випадку про підвищену виплату йдеться для більш ніж 2 тисяч осіб.

У жовтні 2021 року було прийнято рішення виділити підвищення виплат для людей, у яких немає годувальника через військові дії в окупованих територіях. Такі жителі України зможу отримати від 7800 гривень.

Пенсіонерка. Скріншот з відео на Youtube
Пенсіонерка. Скріншот з відео на Youtube
Пенсіонерка. Скріншот з відео на Youtube

Крім цього, якщо у загиблого є непрацездатна дружина або батьки, то вони також можуть розраховувати на соціальну допомогу.

Щоб оформити виплати в такому випадку, українцю необхідно надати ряд спеціальних документів.

Потрібно відзначити, що в 2022 році українцям підвищать пенсійні виплати. Вже є інформація, що українська влада вклала кошти в державний бюджет.

Міністерство соціальної політики України пропонує кілька етапів підвищення пенсій. Пенсії будуть підвищені для українців, які мають інвалідність через Чорнобильську катастрофу. Це буде втілено з 1 січня 2022 року.

Пенсіонери. Фото: скріншот Youtube-відео
Пенсіонери. Фото: скріншот Youtube-відео

З 1 березня 2022 року майже 10 мільйонів українців отримають індексацію пенсій.

З 1 липня 2022 року через підвищення прожиткового мінімуму також будуть перерахунок пенсій.

З 1 жовтня 2022 року буде переглянута соціальна допомога у зв'язку з віком українців.

З 1 грудня було прийнято рішення провести перерахунок мінімальної пенсії за віком у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, що українським пенсіонерам заплатять по 7800 гривень.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі повідомили про виплати українським дітям.