У п'ятницю, 17 грудня, на одній з верфей Санкт-Петербурга сталося загоряння

У "Північній верфі", розташованій в Санкт-Петербурзі, знаходився новий російський корабель за 30 мільярдів рублів- "моторний". У п'ятницю, 17 грудня, на кораблі сталося загоряння, в результаті чого полум'я сильно пошкодило судно. Про це повідомляє Telegram-канал "Військовий Інформатор".

У мережі з'явилися численні фотографії та відеозаписи, на яких відображено, як горів корвет "моторний". У ЗМІ повідомляють, що площа загоряння досягла 800 квадратних метрів. На знімках і відео видно, що найсильніше від вогню постраждала верхня палуба і піднімається над нею конструкція. Для гасіння пожежі було залучено велику кількість рятувальників. Пожежі було присвоєно четвертий з п'яти можливих рангів.

Передбачається, що пожежа на кораблі могла виникнути через недотримання техніки безпеки при проведенні робіт. Відомо, що російські слідчі вже завели кримінальну справу про порушення правил безпеки.

Корвет проекту 20385 "моторний" був закладений влітку 2013 року і спущений на воду тільки до початку осені 2019 року. Корабель від повного знищення врятувала протипожежна ізоляція, так що корпус практично не постраждав. У "Північній верфі" вже заявили про те, що корвет отримає нову надбудову.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що російської війська почали пересуватися біля українського кордону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у США б'ють на сполох щодо нападу Росії на Україну.

Також "Hyser" писав, що у Росії літак врізався в поливальну машину.