Навіть маючи заборгованість з оплати комуналки, українці можуть отримати субсидію.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що субсидія не призначатиметься, якщо заборгованість прострочена більше трьох місяців по сплаті за житлово-комунальні послуги, термін позовної давності якої не закінчився, і загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення (680 гривень), пишуть "Факти".

Але є три різні варіанти, які допоможуть отримати соціальну допомогу від держави. Перший - найпростіший. Українець оплачує весь борг і звертається за субсидією.

Другий спосіб, коли немає грошей на оплату всієї заборгованості. У такому випадку громадяни можуть укласти договір з постачальником про реструктуризацію і надати його при зверненні за субсидією.

Якщо такий договір є на руках, то субсидію уряд призначить.

І третина спосіб - це коли людина вважає, що заборгованість виникла неправомірно. Тоді вона може піти до суду і подати відповідний позов. У такому випадку, коли українець прийде за субсидією, у нього повинна бути при собі копія ухвали про відкриття провадження у справі. У такому випадку громадянин отримає субсидію, якщо він відповідає іншим критеріям для отримання субсидії.

До речі, тарифи на опалення весь сотопітельний сезон залишаться стабільними. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що згідно з постановою НКРЕКП, розмір тарифів встановлюють місцеві громади.

Тарифи в різних містах України за посилання.

Раніше Hyser писав про те, що у розпал опалювального сезону частину українців позбавлять субсидії.

Також Hyser повідомляв, кого порадують додатковими виплатами в 2022 році.

Нагадаємо, що українцям розповіли, як "заробляти" на субсидіях.