Експерти розповіли, коли потрібно перевести стрілки годинника на літній час.

Так, Україна вже найближчими днями переходить на літній час. Стрілки годинника потрібно буде перевести в ніч на 28 березня о 3:00. Це потрібно зробити обов'язково. Але деякі телефони і годинник роблять переклад автоматично і нічого самі робити не потрібно.

Таке переведення годинників означає, що Україна піде на літній час.

Вперше переводити годинник на літній і зимовий час запропонував американський політик Бенджамін Франклін в 1784 році. Згідно з його дослідженнями, переведення годинників допомагало ефективно використовувати денне світло і скорочувати витрати на електроенергію.

У 1908 році вперше почали переводити час у Великобританії, проте через кілька століть Європа вважала недоцільним переводити годинник.

Україна ж вперше почала переходити на зимовий і літній час в 1981 році.

Крім того не так давно депутати розглядали новий законопроект, яким хотіли скасувати цей перехід. Але за нього проголосувало недостатньо депутатів. Таким чином закон не був прийнятий і українці продовжать переходити на літній і зимовий час.

Хоча багато країн вже давно відмовилися від цього. Вони зупинилися на тому рішенні, що це просто нікому не потрібно і приносить багато дискомфорту не тільки простим громадянам, а й бізнесу.

Експерти рекомендують в цей день добре виспатися, тому що організм ч першого дня може не звикнути до таких "тимчасових стрибків". У будь-якому випадку біологічні режими в організмі напрацьовані місяцями. Також не варто сильно навантажувати себе роботою, тому що втома все одно буде відчуватися. Тому краще провести цей день в спокійній атмосфері.

Раніше Hyser писав про те, що літня спека різко увірветься в Україну, названі регіони.

Також писали, що названа точна дата, коли потрібно перевести стрілки годинника.

Нагадаємо, що тепер кожна область України буде з власним часом, відомо, що вирішила Рада з переведенням годинників.