Українці можуть поскаржитися на порушення прав споживача в режимі онлайн

Купуючи той чи інший товар часом можна наштовхнутися на недобросовісного продавця, який, наприклад, може відмовити в поверненні. Раніше виникало питання куди йти та кому скаржитися в таких ситуаціях. Однак тепер в Україні почала працювати електронна книга скарг і всього в пару кліків можна повідомити про порушення споживчих прав. Про це йдеться в повідомленні пресслужби Держпродспоживслужби.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів запустила чат-бот, за допомогою якого просто маючи смартфон або ПК можна за кілька кліків повідомити про порушення прав споживача. Відзначається, що на даний момент бот працює в тестовому режимі.

Глава Держпродспоживслужби Владислава Магалецька зазначила, що диджиталізація цього процесу дозволить українцям заощадити час, адже тепер не потрібно стояти в чергах або відправляти листи. Все можна зробити за кілька хвилин зі свого смартфона. Магалецька висловила надію, що українці оцінять даний інструмент і будуть активно його використовувати для захисту своїх прав.

Скористатися чат-ботом можна перейшовши за посиланням @derzhspozhivsluzhba_bot в додатку Telegram. Для створення звернення знадобиться вказати дані заявника, вибрати тип звернення (це може бути пропозиція, скарга або заява) і викласти суть питання. Також в залежності від суті звернення, заявнику можуть бути поставлені додаткові питання. Зазначається, що до звернення можна прикріпити файли (документи або фото).

Раніше портал Hyser повідомляв, що в Україні ввели електронні трудові книжки. Дане нововведення дозволить призначати пенсії українцям без особистого звернення до ПФУ.

Також портал Hyser інформував, що президент Володимир Зеленський планує ввести в Україні економічний паспорт. Нововведення торкнеться українців до 18 років.

Крім того портал Hyser інформував, що в Україні подорожчали продукти. За минулий рік в ціні піднялися практично всі продукти, проте найсильніше подорожчали яйця, масло і цукор.