Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський назвав найбрудніші місця. Саме там мешкає найбільше мікробів і вірусів.

Інфографіку Євген Комаровський опублікував на особистій сторінці в Instagram.

Доктор назвав ТОП-7 найбрудніших місць:

- клавіатура. Саме в клавіатурі під кнопками накопичується велика кількість пилу. Нерідко туди потрапляють крихти, волосся, шерсть тварин. Не завжди руки чисті, коли людина друкує, і на клавішах залишається піт.

Не потрібно забувати чистити час від часу клавіатуру, протирати її поверхню.

- кнопки в ліфті. Щодня до них торкаються десятки людей, а то й сотні. Це не означає, що до них не варто торкатися або це потрібно робити тільки в захисних рукавичках. Просто не варто забувати про миття рук.

- дверні ручки. Так само, як і кнопки в ліфті, є обителлю мікробів.

- пульт. На пульті під кнопками також накопичується пил, піт, бруд - це ідеальне середовище для бактерій.

- мобільний телефон. Після того як ми взялися за дверну ручку, натиснули кнопку в ліфті ми беремо в руки мобільний телефон, на який "перебігають" мікроби. Також на ньому накопичується бруд і піт. Не забувайте його протирати, хоча б кілька разів на день.

- гроші. Гроші, мабуть, найбрудніший предмет. На них, ймовірно, мільйони, мільярди небезпечних бактерій, мікробів і вірусів. Найкраще, що можна зробити, це не торкатися брудними руками до обличчя і не забувати мити руки.

- ключ. На ключах багато дрібних деталей, куди може накопичуватися бруд. Їх час від часу можна обробляти антисептиком.

Всесвітня організація охорони здоров'я в якості заходів індивідуального захисту від вірусів і бактерій радить дотримуватися наступних рекомендацій:

- мити руки з милом.

- не чіпати брудними руками очі, ніс, рот.

Раніше "Нyser" писав про те, що Євген Комаровський розповів, що таке місцевий імунітет і чому він так важливий для здоров'я.

Також наш портал повідомляв, доктор Комаровський розповів, як треба лікувати ГРВІ.

Нагадуємо, Комаровський розвіяв популярний міф про загартовування.