У які квітневі дні 2021 року, українці зможуть повноцінно відпочити

Роз'яснення про те, які дні другого весняного місяця затверджені офіційними державними святами, надані пресслужбою Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Згідно з офіційним документом, у квітні цього року не виходити на роботу, і відпочити, громадяни зможуть тільки у звичайні вихідний - суботи 3, 10, 17 і 24 квітня, і в неділі 4, 11, 18 і 25 квітня. Таким чином, в цьому квітні тільки вісім вихідних днів.

Також зазначимо, що відповідно до статті № 67 "Кодексу про працю", ніяких додаткових свят, крім християнських, в наступному місяці не передбачається. До слова, цей місяць багатий важливими для християн датами: це Лазарева субота, Вербна неділя і Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Крім цього, у квітні досить і інших знаменних днів. Зокрема, День сміху, День геолога, Міжнародний день Інтернету та вебмайстера, Міжнародний день звільнення в'язнів концтаборів, День працівників ракетно-космічної галузі України, Всесвітній день космонавтики та авіації, Всесвітній день книги, Національний день психолога, Міжнародний день інтелектуальної власності та авторського права, День екології, а також Всесвітній день охорони праці.

Календарь. Скриншот с видео на Youtube
Календарь. Скриншот с видео на Youtube
Календарь. Скриншот с видео на Youtube

Нагадаємо, що загальне число трудових буднів у квітні-22. Однак, в п'ятницю, 30 Квітня, тривалість робочого дня повинна бути скорочена на одну годину, через те, що ця дата є передвихідною. День Праці, 1 травня, в Україні визнаний офіційним державним святом, як і Великдень випав цього року на 2 травня.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що українським пенсіонерам пообіцяли, що у квітні цього року, проведуть чергове, друге, підвищення розміру державної допомоги.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, від яких найдоступніших харчових продуктів, необхідно відмовитися, якщо ви дотримуєтеся Великий піст в період з 15 березня по 1 травня.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що російський актор і шоумен Дмитро Нагієв поділився в мережі своєю важливою думкою про одне з найпопулярніших свят.