Про кричущий випадок розповіла мешканка Кривого Рогу. Вона купила упаковку гречки в одному з магазинів міста, а коли відкрила її вдома, то виявила всередині мертву мишу. Гризун міг опинитися в пачці з крупою через недотримання санітарних норм на виробництві.

Сюжет зняли журналісти телеканалу 1+1. Відеоролик опублікований на офіційній сторінці каналу в Youtube.

Як повідомив український активіст із захисту прав споживачів Максим Несміянов, таке могло статися, тільки через те, що на виробництві не дотримувалися санітарних норм.

Фахівець припустив, що саме підприємство могло працювати в той момент, коли труїли гризунів, і миші потрапили в крупу.

За його словами, в такій ситуації потрібно зі скаргою відразу звертатися до виробника, але не до магазину. Також активіст зазначив, що нерозпродану партію слід було б вилучити й провести розслідування.

"Він реально в цьому випадку винен, тому що упаковка ціла. Її ніхто не прогризав. Якщо на складах є ще така партія, то її треба взяти, провести службове розслідування", – сказав Максим Несміянов.

Активіст радить купувати продукти лише у перевірених виробників. При цьому, в разі виявлення неякісного товару і коли виробник не реагує на скарги, потрібно писати в Держпродспоживслужбу, вказати назву торгової марки й номер партії. Тоді органи, що контролюють, почнуть своє розслідування.

У сюжеті йдеться про те, що жінка, яка знайшла гризуна в гречці, на емоціях викинула пачку і не записала всі дані. Вона була в жаху, адже збиралася варити кашу своїй дитині. На щастя, зіпсована крупа на стіл не пішла. Але, тепер вона не зможе захистити свої права за законом.

Раніше "Нyser" писав про те, які продукти в супермаркетах виростуть в ціні.

Також наш портал повідомляв, 7 фактів про гречку, про які ми навіть не здогадувалися.

Нагадуємо, лікарі розповіли, кому вкрай небезпечно вживати гречку.