Віктор Ляшко розповів, чи можуть українці самі обирати собі вакцину від коронавірусу.

Так, Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко нарешті розповів про те, чи можуть українці вибирати між вакцинами від коронавірусу. Адже це питання хвилює багатьох. Тому що є певні сумніви по відношенню до індійського препарату. Але Віктор Ляшко відповів, що в рамках масштабної вакцинації, яка зараз проходить в Україні, ніхто не може вибирати між вакцинами.

Про це заявив головний санлікар України Віктор Ляшко в інтерв'ю виданню Новий Час.

Він закликав українців не відмовлятися від вакцинації, сподіваючись, що скоро в країну надійде партія препарату Pfizer.

"Чекати нічого не потрібно, оскільки права вибору немає. Це загальносвітова практика", - заявив Віктор Ляшко у спілкуванні з журналістами.

Ляшко зазначив, що як тільки ця вакцина надійде в Україну, то фахівці будуть вирішувати питання щодо того, як її ефективно розподілити. В інтерв'ю Віктор Ляшко також нагадав, що вакцина Pfizer має свою специфіку - її потрібно зберігати при -70 градусів за Цельсієм, а перевозити - в спеціальних морозильних камерах.

Головний санітарний лікар також зазначив, що як тільки препарат виходить з цієї температури, то він повинен бути використаний протягом п'яти днів. В цьому і полягає вся складність.

Тому поки тим українцям, які не готові щепитися індійською вакциною, доведеться почекати. Іншого виходу просто немає. У будь - якому випадку наявність навіть індійської вакцини в Україні-це великий крок по виходу країни з кризи, яка виникла на тлі епідемії. Тому що поширення хвороби потрібно терміново зупинити. Інакше може все стати тільки гірше.

Раніше Hyser писав про те, що Ляшко розповів, коли в Україні закінчиться підступне пекло.

Також писали, що у Китаї у кажанів виявили новий вірус, ковид на його тлі здасться легкою застудою.

Нагадаємо, що названі нові області, які претендують на посилення протиепідемічних норм.