Українські пенсіонери отримають надбавку в грудні

Українські пенсіонери отримають надбавку до пенсії у розмірі 57 і 570 гривень. Коли та кому чекати підвищення виплат повідомляє видання obozrevatel.

У грудні 2021 року в Україні проведуть перерахунок мінімальної та максимальної пенсії. Таким чином українці отримують мінімальну пенсію отримають надбавку в розмірі 57 гривень (виплати піднімуться з 1712 до 1769 гривень). Громадяни, які отримують максимальну пенсію, отримають надбавку в розмірі 570 гривень (виплати піднімуться з 17 120 до 17690 гривень).

На даний момент за кожен повний рік страхового стажу понад 35 і 30 років для чоловіків і жінок відповідно, покладається надбавка в розмірі 17,1 гривні. Проте вже через два місяці вона збільшиться до 17,6 гривні.

Підкреслюється, що підвищення мінімальної пенсії фактично не вплине на українців, які мають повний стаж і отримують мінімум 2100 гривень. Але все ж їх виплати можуть незначно збільшитися за рахунок зростання доплати. Також варто відзначити, що отримати максимальну пенсію в Україні може людина з 35 роками стажу і "білою" заробітною платою в розмірі близько 53 тисяч гривень.

До слова це не єдине підвищення виплат у 2021 році. У березні почалася індексація пенсій, яка торкнеться близько 8 мільйонів українців. Як зазначили в уряді після перерахунку пенсії в середньому підвищаться на 300 гривень. Крім того Марина Лазебна анонсувала підвищення середньої пенсії в країні з 3500 до 7000 гривень. Однак поліпшити матеріальне становище українських пенсіонерів можна буде тільки після введення накопичувальної системи пенсій.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українцям анонсували чергове підвищення пенсійного віку. Все трапитися вже з 1 квітня.

Також портал Hyser повідомляв, що глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна назвала категорії громадян, які можуть не розраховувати на субсидію.

Крім того портал Hyser інформував, що українців масово не відпускають на заслужений відпочинок. Вийти на пенсію в 60 років можуть далеко не всі.