В Україні вирішили змінити правила роботи для деяких громадян

Так, на порталі Верховної Ради України з'явився новий законопроєкт №5161. Варто підкреслити, що ця ініциатива стосується, по суті, створення нової форми роботи на законодавчому рівні. Стало відомо, які нововведення планують депутати українського парламенту.

Вже з законопроєкту стає зрозуміло, що документ в першу чергу спрямований на врегулювання трудових відносин з фрілансерами. Варто зазначити, що фрілансерами можна назвати тих працівників, які не входять до постійного штату (вони можуть працювати по годинам, або просто приєднуватися до основної команди на окремі проєкти, не стаючи постійними працівниками). Згідно з новим законопроєктам, тепер і таким працівникам хочуть надати соціальний захист, як при повноцінному працевлаштувані.

Законопроєкт №5161 передбачає такі нововведення для фрілансерів:

  • Пакет соціального захисту (отримання лікарняних, а також графік відпусток);
  • Накопичення страхового стажу (наразі така робота не передбачає страхового стажа для працівника);
  • Графік роботи залишається питанням, яке будуть вирішувати сторони домовленності (тобто - роботодавець та сам працівник);
  • Буде сплачуватися єдиний соціальний внесок (різниця від повноційного працевлаштування в тому, що тут податок буде сплачений саме за конкретний час, який людина витратила на роботу).

На порталі Верховної Ради зазначається, що цей законопроєкт був поданий ще 25 лютого. Вже сьогодні, 1 березня, цого передали представникам профільного комітету на розглядання. Варто зазначити, що якщо будуть якісь правки, то до зали парламенту законопроєкт потрапить тільки після їх опрацювання. Нововведення можуть вступити в дію лише після того, як документ підтримають депутати, після чого його підпише президент України. Наразі невідомо, коли саме цей законопроєкт буде на розгляданні парламенту.

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що до Верховної Ради подали законопроєкт, який передбачає введення нових штрафів. Стало відомо, за що українці будуть платити як мінімум 680 гривень.

Також повідомлялося, що в Верховній Раді України з'явився новий законопроєкт, який стосується безготівкових платежів. Зазначається, що нові правила торкнуться навіть грошових переказів.

Крім того, представники уряду дозволили змінювати по батькові вже з 14 років. З'явилися подробиці рішення Кабінету міністрів.