В Україні почали створювати всі необхідні умови для розвитку так званої безготівкової економіки.

Нові правила стосуватимуться грошових переказів, а також платежів, пишуть "Фінанси".

Дані зміни передбачені законопроектом під номером 4364, який Верховна Рада прийняла в першому читанні.

Голова профільного комітету в Данило Гетманцев розповів про нововведення. За його словами в нашій країні будуть введені 9 типів платіжних послуг: 7 фінансових і 2 нефінансових. Повідомляється, що з'явиться можливість створювати малі платіжні установи за спрощеними вимогами. Крім того, небанківські фінустанови зможуть проводити платіжні операції без обов'язкової участі в платіжних системах.

голова профільного комітету в Данило Гетманцев, фото: dilova.com

При наявності відповідної ліцензії випускати електронні гроші та платіжні картки зможуть не тільки банки, а й інші представники ринку.

З'явиться спеціальна платформа для тестування платіжних послуг і технологій.

Реалізується основа для впровадження "відкритого банкінгу, що означає об’єднання продуктів різних постачальників і надання третім сторонам доступу до даних банків

Небанківські постачальники платіжних послуг зможуть відкривати і вести платіжні рахунки, будуть чіткі умови надання платіжних послуг, а клієнтів будуть краще про них інформувати, підвищаться вимоги захисту прав користувачів, що необхідно для боротьби з кібершахрайством, а також посиляться вимоги до безпеки платіжних операцій, зокрема, це буде стосуватися аутентифікації користувачів.

Раніше Hyser писав про те, що міністр економіки Сергій Марченко згадав, що Україна має перед громадянами великий борг, що складається з заощаджень часів СРСР.

Також Hyser повідомляв, що експерт розповів про справжню природу відносин США і Росії.

Нагадаємо, що ПриватБанк розповів як у додатку Приват 24 повернути міжнародний переказ.