Українцям загрожують нові штрафи

До Верховної Ради подано законопроєкт №5050, яким пропонується ввести для українців нові штрафи. Детально про те, за яке порушення можуть здерти 680 гривень розказано в документі, опублікованому на сайті парламенту.

Саме такий штраф пропонується ввести українцям, у разі образи співробітника правоохоронних органів, коли він перебуває при виконанні своїх службових обов'язків.

Крім штрафу, порушнику можуть присудити виправні роботи й навіть адміністративний арешт.

Зазначено, що законопроєкт був внесений у зв'язку зі збільшенням кількості роликів в Інтернеті, на яких співробітники правоохоронних органів при перевірці документів у громадян отримують у відповідь образи.

Пропонується за випадки непокори представникам закону, а також якщо на адресу співробітників поліції прозвучали образи та непристойні висловлювання, виписувати штраф у розмірі 8-15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. В середньому це приблизно 340-680 гривень.

Як варіант, замість штрафу можуть призначити громадські роботи тривалістю від 40 до 60 годин або ж виправні роботи до 2-х місяців. У такому випадку з порушника ще вилучатимуть 20% від його заробітку на місяць. Також таких громадян можуть заарештувати на 15 діб.

Про те, який вид покарання вибрати для порушника, буде вирішуватися в судовому порядку.

Поліція. Фото: скріншот YouTube-відео

На сайті Верховної Ради зазначено, що 10 лютого законопроєкт передано до відповідного комітету для ознайомлення. Автором документа значиться народний депутат 9-ого скликання Володимир Крейденко.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у поліції Києва відзначають почастішання випадків нападів у лютому. Тому, правоохоронці склали список, на кого злочинці найчастіше зараз нападають. Чого не можна робити, перебуваючи на вулиці, щоб не стати мішенню для злочинців.

Також ми писали, що у Верховній Раді з'явилася пропозиція карати українців, які є посібниками Росії, відповідний законопроект вже в парламенті.

Нагадуємо, що в Україні змінилися правила перевезення в автомобілях дітей, що треба знати водіям і яке загрожує покарання за порушення. Міністр інфраструктури Владислав Криклій розповів подробиці нового закону.