Автолюбитель поставив собі за мету зробити з "Запорожця" прохідного "монстра"

Тюнінг і зміна машин — заняття творче, і деякі автолюбителі чудово самовиражаються саме таким чином. Своєрідним "полотном" для автомобільних майстрів з Харкова став класичний ЗАЗ-968 "Запорожець", який згодом перетворився на цікавий гібрид з позашляховиком УАЗ. Ролик, на якому зображена дивовижна машина був опублікований на Youtube.

Все почалося з того, що автолюбитель з Харкова Антон Казарінов разом зі своїм другом купили по оголошенню в Instagram старенький "Запорожець" за 500 доларів. Після цього було прийнято рішення про те, щоб схрестити куплену машину з Радянським позашляховиком УАЗ. На перетворення "мильниці" майстри витратили два місяці, займаючись машиною після роботи і на вихідних.

Вибір саме "Запорожця" як частини їх проекту автор пояснив тим, що це "прикольно", і, дивлячись на кінцевий результат, з цим важко посперечатися, оскільки радянська мікролітражка на величезних колесах позашляховика справді виглядає забавно. Антон розповів, що з УАЗа в проект потрапили мости, роздавальна коробка і коробка перемикання передач. Всі інші вузли або вже були присутні в гаражі, або купувалися.

На жаль, похвалитися своїм автомобілем на вулицях міста автори не можуть, оскільки її складно поставити на облік, однак це, за заявою Антона, і так не було метою проекту. Тому автомобіль розроблявся навіть не для того, щоб брати участь в якихось змаганнях або серйозно підкорювати бездоріжжя, а просто з особистого інтересу. Це, до речі, не заважає доопрацьованому "Запорожцю" і правда мало чим поступатися справжнім позашляховикам за межами міста.

Варто відзначити, що машина управляється досить легко, і впоратися з нею зможе будь-який автолюбитель, який знає, як керувати автомобілем з механічною трансмісією, оскільки всі елементи управління в салоні взяті з оригінального "Запорожця".

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що автомобільні експерти розповіли українцям, які позашляхові пікапи, випущені в 2020 році, є найбільш прохідними і надійними.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали дивовижний "розкішний" лімузин, який зібраний з двох "запорожців" ЗАЗ-968", який зараз продає приблизно за 17 тисяч гривень.

Також "Hyser" писав, що у мережі показали фотографію майданчика "АвтоЗАЗу", яка майже повністю заставлена новими моделями, які збирає запорізьке підприємство — Kia Rio і Kia Rio X.