Блогер знайшов у селі 40-річний "Запорожець"

Автомобіль "Запорожець"незважаючи на свій значний вік все ще здатний запалити інтерес у багатьох автолюбителів. Рідко, але все ж зустрічаються дуже цікаві екземпляри, які збереглися до наших днів, причому, в ідеальному стані. Так, блогеру вдалося знайти справжній "дідівський" ЗАЗ в хорошому стані. Відповідне відео опубліковане на youtube-каналі SERGEI99rus.

Автолюбителю вдалося знайти в селі унікальний ЗАЗ 968 або як його називають в народі "Вухастик". Автомобілю 42 роки, але зберігся він у відмінному стані. На "Запорожці" є оригінальний значок із заводу, який за десятки років експлуатації вже помітно стерся. Як і у всіх автомобілях ЗАЗ, у даного екземпляра спереду розташований багажник, а двигун ззаду. Блогер зазначив, що незважаючи на невеликі габарити самого автомобіля в багажнику достатньо місця, щоб вмістити необхідні речі. Примітно, що акумулятор в даному автомобілі розташований спереду, в багажному відділенні.

"Запорожець". Фото: скріншот Youtube-відео
"Запорожець". Фото: скріншот Youtube-відео

Цікаво, що через чотири десятки років навіть колеса на автомобілі встановлені оригінальні. У салоні власник встановив годинник з ВАЗ 2106. Також на автомобілі відсутні бічні дзеркала, встановлено тільки панорамне. За словами блогера в наш час таких автомобілів залишилися одиниці і їх практично не зустрінеш на дорогах. Примітно, що незважаючи на свій вік "Запорожець" працює ідеально. Автомобіль заводиться легко і швидко, в роботі двигуна немає ніяких нарікань.
За словами власника пробіг даного ЗАЗ 968 становить близько 130 тисяч кілометрів. Відзначається, що за десятки років "Запорожець" лише незначно покрився іржею, проте цю проблему можна легко вирішити і продовжувати насолоджуватися ретро-автомобілем.