Стало відомо, якою буде нова модель автомобілю Tesla

В мережі вже з'явилися перші схеми нового електрокару Tesla, компанії американсього інжинера Ілона Маска. При цьому можна побачити навіть схожість зі знайомою багатьом "Таврією", передає портал ЗаРулем.

Як виявилося, родзинкою нового електрокару повинна стати сучасна система очитски вітрового скла. Якщо зазвичай у автомобіля є декілька щіток для очистки скла, то в даному випадку залишиться лише один "двірник". Саме за цим параметром багатьом нова Tesla може нагадати "Таврію".

Мова йде про модель ЗАЗ-1102. Справа в тому, що цей автомобіль спочатку також мав лише один "двірник". Цікаво, як зазначають автомобілісти, система очистки при цьому непогано працювала. Звичайно, у випадку нового еклектрокара система буде ще більш сучасною та ефективною.

Також відомо, що одна єдина щіточка буде робити плоскі паралельні рухі по всій поверхні лобового скла. Саме такою очікується система очистки у нового еклектрокару від Tesla. Проте дуже цікаво, що працювати цей двірник буде не від електроенергії, як очікується від такого авто, а завдяки ефекту магнітної левитації. Варто відзначити, що схожий метод використовується для поїздів, які працюють на спеціальних магнітних подушках.

Спеціалісти визнають, що в такої системи є чимало переваг. Наприклад, швидкість очистки скла автомобілю буде набагато швидше, якщо порівнювати зі звичайними "двірниками". До того ж завдяки сучасній системі в транспорті не буде зайвих деталей, які дуже швидко можуть потребувати ремонту чи заміни.

Відомо, що в компанії Tesla планують додати тримоторну силову установку, віддача якої становитиме 1000 кінських сил. Також повідомлялося, що серійне виробництво такої моделі планується вже на наступний рік.

Схема нової Tesla. Фото: uzr

Схема нової Tesla. Фото: uzr

Нагадаємо, раніше портал Hyser писав про те, що тепер українські водії зможуть отримувати свої посвідчення по-новому. Стало відомо, що змінеться в системі.

Також повідомлялося, що українських водіїв попередили про те, що штрафи тепер стануть ще більші. Стало

Крім того, в уряді вирішили підвищити штрафи для пішоходів за порушення правил дорожнього руху. Стало відомо, скільки тепер будуть платити порушники.