В одному зі своїх фільмів неперевершений Вахтанг Кікабідзе говорив: "Життя і смерть завжди танцюють разом. Ось людина, яка живе тільки для себе, помре щасливою. А людина, яка живе для інших, після смерті стає святою. А людина, яка живе для кохання, не вмирає ніколи. Бо любов сильніша за смерть!" Не дивно, що грузини неймовірно пишаються своїм Бубою, який ніколи не зраджував життєвих принципів і завжди ставив любов до Батьківщини вище за особисті інтереси. Він міг ще довго жити, якби не хворів. Але життя Вахтанга Кікабідзе обірвалося 15 січня 2023 року.

І справді, Вахтанг Кікабідзе довгий час відчував проблеми зі здоров'ям; він перебував у клініці протягом кількох тижнів та останні дні провів у реанімації.

Попрощатися з Вахтангом Костянтиновичем у Грузії вирішили з усіма почестями.

Згідно з його останньою волею 2 дні, а саме 17 та 18 січня у церкві святого Георгія, що в самому центрі Тбілісі проходила цивільна панахіда, а похорон пройде 19 січня на Верійському цвинтарі Тбілісі. Кікабідзе буде похований поряд з матір'ю та дружиною.

Стало відомо, що під час відспівування Вахтанга Кікабідзе у православній церкві святого Георгія в самому центрі грузинської столиці дубова масивна труна була закрита і накрита не лише державним прапором Грузії, а й дбайливо обернена українським прапором.

І як би росіяни не обурювалися "дротиками під жовто-синім прапором", проте саме таким було останнє бажання померлого.

Ще б пак, в одному з останніх інтерв'ю корифей радянського кінематографу виявляв бажання виступити для всіх українців у самому центрі української столиці.

"Якби я був молодим, я б теж зараз був в АТО і чинив опір, захищаючи честь країни. Другого варіанта немає! Адже якщо ця війна триватиме довго, стати на ноги Україні буде дуже складно., – казав Кікабідзе перед смертю. – Я завжди готовий виступити у Києві. Для всіх патріотів України, і хочу це зробити саме на Майдані Незалежності".

Попрощатися з Вахтангом Костянтиновичем приїхали рідні, місцеві артисти та політики. Із російських зірок на церемонію прибув лише Станіслав Садальський.

"Прилетів у Тбілісі на похорон. Думав, улечу раніше, але одна панахида в церкві Кашветі триватиме два дні, і лише потім прощання у Тбіліській філармонії. Тож затримуюсь", - написав актор у соцмережах.

Читайте також:

Його вже не бояться: Гіркін розповів, як будь-хто може відрізнити Путіна від його двійника

Керівництво МВС не вижило: під Києвом на житловий масив упав вертоліт, поряд із дитячим садком. Декілька дворів у вогні. Що відомо

Ну і форми: Дженніфер Лопес похвалилася соковитою фігуркою в міні-купальнику