Всі погодяться, що єдине, що спадає на думку при слові "окупація", це страх. Ще б пак, ті, хто пройшов не один день під владою загарбників, згадує цей час як найчорнішу смугу у своєму житті, час, коли довелося багатьох втратити, коли щодня зникала віра в майбутнє.

Відомий український телеведучий та продюсер Ігор Кондратюк родом із села Пригір'я на півночі Херсонщини. І хоч це село звільнили від загарбників ще у квітні, проте частина родичів Кондратюка й досі живе в окупації.

І хоч продюсер і намагається мовчати про свою рідню, яка залишилася на тимчасово підконтрольній РФ території з міркувань безпеки, однак і мовчати про знущання та цинізм російських загарбників він не в змозі.

Так, подробицями "виживання" в окупації, що шокують, Кондратюк поділився в інтерв'ю для YouTube-каналу Rostyslove Production.

Як поділилися із шоуменом близькі, зараз російські окупанти активно заселяються до квартир українців, які виїхали з рідних міст на час війни.

"Росіяни та іранці, до речі, займають їхні квартири, їхні будинки, не питаючи, де людина, чи виїхала вона. Виламують двері. Спочатку ходили робили обхід, ставили літери Z, коли ще Росгвардія заходила до населеного пункту та перевіряла будинки. Хтось відкривав, хто не відчиняв – ламали двері та спокійно йшли. А зараз там масове заселення незаселених житлових приміщень. Або навіть заселених, але не власниками. Там правда жерсть”, – поділився артист.

Щоправда, Ігор Кондратюк зізнався, що найближчим його родичам вдалося евакуюватись із Херсона.

Так, брат телезірки із сім'єю виїхав на підконтрольну Україні територію ще на початку квітня. Ще б пак, родича схиляли до співпраці з російською владою, оскільки той мав відношення до міськради. Звісно, ​​чоловік відмовився і виїхав із Херсона, бо залишатися там було небезпечно.

Проте в області все ще мешкають його рідні. Як пояснив продюсер в інтерв'ю, вони чекають на ВСУ і сподіваються, що незабаром наші захисники виженуть окупантів геть.

"Страдають, чекають. Найближчі мої родичі поїхали, але там ще чимало рідних. Вони буквально щодня сподіваються, що почнеться контрнаступ і Херсон звільнять, рідня живе на лівобережній частині. Північ міста, де я народився, звільнили, там є кілька звільнених сіл. … Знаєте, воно болить, ти періодично думаєш: “Ну, як так?” – поділився Кондратюк.

До речі, продюсер наголосив, що Херсонська область – не російсько-орієнтований регіон, а колаборанти, які вилазять, їх мало хто знає, окрім Сальдо (глава окупаційної "обласної адміністрації" – Ред.), який десять років був головою Херсона.

Ігор Кондратюк побажав жителям Херсонської області не падати духом і чекати на ВСУ, які обов'язково прийдуть. Також він наголосив, що незабаром нам вдасться приїхати "без блокпостів від рашистів на вільну українську землю".

Читайте також:

Повне звільнення Херсона: на Заході вже роблять ставку на перемогу ЗСУ

У Росії хочуть зробити новий округ – Кримський. У нього "запхнуть" Запоріжжя, Херсон та Донбас

Нехай понюхають: Андрій Данилко показав окупантам, що вони матимуть замість Херсона. Фото