Лідер культової російської групи ДДТ Юрій Шевчук засуджує війну в будь-якій формі, завжди і скрізь. Тепер музикант у товаристві "кращого друга України", адже два тижні тому, виступаючи в Уфі Юрій Шевчук зі сцени заявив, що у війні в Україні гинуть люди похилого віку і діти І сказав, що"Батьківщина - це не жопа президента, яку потрібно весь час мусолити і цілувати". І хоч суд у Петербурзі відмовився розглядати справу проти Шевчука і повернув протокол в поліцію Уфи, але наслідків "фривольності" уникнути не вдалося.

Так, стало відомо, що концерт групи ДДТ в Москві, присвячений сорокаріччю колективу, який повинен був відбутися 10 червня, скасувала місцева влада. Лідер групи Юрій Шевчук, який виступив із заявою проти війни, впевнений, що це пов'язано з його громадянською позицією.

"Цього року почалася так звана "спецоперація". Група ДДТ займає принципову позицію -" за Мир!". В результаті організаторам не вдалося узгодити захід з департаментом регіональної безпеки Москви. Нами були докладені всі зусилля і доступні можливості, щоб зберегти виступ 10 червня 2022 року, але марно", - Заява групи опублікований разом з відеозверненням в офіційних акаунтах 1 червня.

Музиканти також запропонували здати квитки, якщо нова дата концерту буде не зручною.

Точна дата буде названа після складання графіка спортивних ігор на 2023 рік.

"Група ДДТ щиро дякує десятки тисяч наших шанувальників, які купили квитки в багатьох містах Росії, і терпляче очікують наших виступів. Спасибі, ми це розуміємо і цінуємо! Концерти відбудуться!",- завершили звернення музиканти.

Також музиканти зробили заяву в instagram, опублікувавши відео з використанням музики та стилістики "Села дурнів".

"Департамент регіональної безпеки ... Ну що, можу всіх нас привітати: рок-н-рол досі для багатьох небезпечний. Для кого-Вгадайте з трьох разів. В результаті, друзі, ми переносимо цей концерт на наступний рік. Бережіть квитки! Вони вже стануть щасливими", - заявив ветеран російського року Юрій Шевчук.

Значна частина фанатів, судячи з соціальних мереж "ДДТ", вирішили підтримати групу і відмовилися від ідеї повертати гроші. Коментарів тисячі і ось деякі з них:

  • "Чекаю цей концерт з 2019 року. Гроші принципово повертати не буду! Цим, сподіваюся, хоч якось зможу допомогти улюбленій групі",
  • "Не здавав в пандемію квиток, не здам і зараз. Мабуть, повішу його в рамку",
  • "Будемо чекати концерти і через 10, і через 50 років. Дай бог здоров'я і бадьорості духу. Одне радує-уфімцям хоч пощастило!",
  • "Все розуміємо! Дай бог здоров'я, почекаємо і відтягнемося за всі три роки, зате вірні собі, не зрадили ні слухачів, ні самих себе. Уклін".