На командному турнірі зимових Олімпійських ігор-2022 у Пекіні фігуристка з України Анастасія Шаботова викликала справжній фурор.

Програма спортсменки, яку вона виконала під "Щедрика" Миколи Леонтовича, викликала глядацький захват і захоплення на просторах соцмереж. При цьому активно обговорюється не тільки її спортивна програма, а й оригінальний наряд. Про це пишуть Факти.

Що стосується оцінок, то 16-річна Шаботова дебютувала в командному турнірі, заробивши 62.49 бали за коротку програму. Єдина помилка спортсменки-неправильне ребро леза при відштовхуванні в потрійному фліп.

Судді оцінили старання української фігуристки не дуже високо - на 26.86, незважаючи на те, що коментатори давали схвальні відгуки. У технічному плані її робота була оцінена в 35.63 бали.

Для виходу на лід спортсменка вибрала костюм, декорований елементами української вишивки. Спочатку в своїй програмі вона заявила один з найскладніших фігурних елементів – потрійний аксель. Але вже під час виступу прийняла рішення виконати подвійний аксель.

У бесіді з журналістами після виступу Анастасія Шаботова зізналася, які емоції її переповнювали, і як їй вдалося з ними впоратися: «не відчувала хвилювання, але, можливо, була трохи скутою. Після виступу не могла стримати сльози: я побачила олімпійські кільця і ще раз зрозуміла, як круто перебувати тут».

Якщо вірити українській Вікіпедії, що спортсменка народилася в Москві. Але сама вона каже, що має українське коріння. На провокаційні питання росЗМІ про те, якою мовою вона спілкується в збірній, то вона заявила: "Я народилася в Україні, це моя рідна мова. Я катаюся в Києві".

Раніше "Hyser" писав про те, що російський спортсмен розламав п'єдестал на Олімпійських іграх у Пекіні.

Також наш портал розповів про те, що український спортсмен феєрично відповів на запитання росЗМІ.

Нагадуємо, що у Харкові оскандалилися подарунками для параолімпійців.