Новина про те, що зірку фільму "Іван Васильович змінює професію" госпіталізували в Комунарку з московського спецустанови для літніх людей, потрясла громадськість. На щастя, на ділі виявилося що не так все трагічно, адже син і дочка не зреклися Леоніда Куравльова, а лише були змушені визнати що не справляються з його психологічним станом. Ось тільки після новорічних свят Куравльов і зовсім здав.

Сьогодні, 12 січня 2022 року став відомий точний діагноз актора Леоніда Куравльова. Відзначимо, що спочатку у актора була підозра на ковід, проте два тести, які актор здав 6 і 9 січня, це припущення спростували і зараз мова йде тільки про запалення легенів. Про це повідомила директор Гільдії акторів, заслужений працівник культури Росії Валерія Гущина.

За її словами, стан пацієнта стабільний, проте оцінюється як важкий. Його стан не поліпшувався і не погіршувався з дня надходження в лікарню 5 січня.

Варто відзначити, що на момент госпіталізації у пацієнта була підвищена температура, а сатурація перебувала на рівні 89,6%. Обнадіює те, що в даний момент пацієнту для дихання не потрібен апарат ШВЛ.

Тривогу викликає те, що в ході обстеження лікарі виявили у Леоніда Куравльова цереброваскулярну хворобу або ЦВБ - при цьому важкому захворюванні уражаються судини головного мозку, що призводить до порушення мозкового кровообігу. Нерідко через ЦВБ виникає інсульт.

Крім цього, у Куравльова діагностовані хронічна ішемія головного мозку 3-го ступеня і псевдобульбарний синдром.

Відомо, що лікування Куравльова особисто контролює головлікар лікарні Денис Проценко.

При цьому народному артисту РРФСР Леоніду Куравльову довелося зробити у вівторок, 11 січня, екстрену операцію на шлунку і тепер чоловік харчується через трубку. Вся справа в тому, що в Комунарці акторові діагностували дисфагію, хворобу, при якій пацієнт відчуває труднощі при прийомі їжі через утруднене ковтання і відчуття "грудки в горлі".

"Артисту зробили надріз стінки шлунка і передньої черевної стінки, через які вивели спеціальну трубку для харчування. Через цю трубку їжа безпосередньо буде надходити в шлунок Леоніда В'ячеславовича", - заявили лікарі зоряного поцієнта.

Відзначимо, що Леонід Куравльов здобув широку популярність, зігравши в культових радянських фільмах "Іван Васильович змінює професію"," Афоня"," місце зустрічі змінити не можна"," Сімнадцять миттєвостей весни " та інших. У жовтні він відзначив 85-річчя.

Раніше Hyser писав про те, що не стало зірки "Вишневого саду" і "Зойкіної квартири".

Також Hyser повідомляв про жалобу на новорічному знімальному майданчику Гаррі Поттера.

Нагадаємо, що не стало відомого актора Бикова.