Чергові сумні звістки донеслися зі світу кінематографа. Тільки-тільки світ кіно відійшов від сумної звістки, що 26 грудня не стало знаменитого актора озвучення Андрія Ярославцева, чиїм голосом розмовляв директор школи чарівництва " Хогвартс "Альбус Дамблдор в кіносазі" Гаррі Поттер", як стало відомо про смерть ще однієї легенди радянського кіно.

Так, стало відомо, що 27 грудня 2021 року на 81-му році життя помер радянський і білоруський актор театру і кіно Віталій Биков. Артисту було 80 років.

Про відхід Бикова повідомили росЗМІ, посилаючись на сайт Мінського Національного академічного драматичного театру імені Горького, в якому актор виступав з початку сімдесятих.

"Ми втратили талановитого артиста. Його відхід-важка і непоправна втрата для всіх нас. Театр і колеги висловлюють свої щирі співчуття друзям і близьким у зв'язку з кончиною Віталія Михайловича", - заявили в театрі.

Цікаво, що причина смерті не уточнюється, а дату і місце похорону планують оголосити пізніше.

За свою кар'єру Биков встиг попрацювати як на театральних підмостках, так і в кіно. Кіноглядачу биків відомий за такими фільмами, як" Кортик "(1973)," Бронзовий птах "(1974)," Знак біди "(1986)," у червні 41-го "(2008)," наш бронепоїзд "і"Репетитор". Він також з'являвся в серіалі "Каменська".

А ось на сцені театру Віталій Михайлович втілив у життя понад 60 образів, серед яких Дональбайн ("Макбет" У. Шекспіра), Гаврила ("гаряче серце" а.Островського), чорт ("Птахи нашої молодості" і. Друце), Олексій Нестеров ("кінь Пржевальського" м. Шатрова) та інші.

Раніше Hyser писав, що днями в Москві попрощалися з режисером фільму "Асса" Сергієм Соловйовим", який помер на 78-му році життя через проблеми з серцем.

Нагадавши, у мережі повідомили про те, що помер дуже відомий російський актор.